Wellington Tourist Guide Toeristische gids van Wellington Toeristische gids van Wellington

Wellington


 


Wellington

 

Wellington is de hoofdstad en het regeringscentrum van Nieuw-Zeeland en met haar 350.000 inwoners de tweede grootste stad van het land (na eeuwig rivaal Auckland). Wellington is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld en onlangs door reisgids Lonely Planet benoemd tot de “coolste kleine hoofdstad van de wereld”.

Wellington ligt in een schilderachtig landschap omgeven door weelderig begroeide heuvels. Het heeft een pittoreske natuurlijke haven en een levendige waterkant van opgespoten land. Wellington ligt op een geografische breuklijn en werd in januari van het jaar 1855 getroffen door wat later bekend zou worden als de zwaarste aardbeving uit de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Deze ramp is van grote invloed geweest bij de opbouw van het huidige stadscentrum. Wellington heeft zijn voordeel gedaan met de grootschalige investeringen van de afgelopen jaren en je vindt er een mix van hoogstaande stedelijke architectuur, oude - houten of stenen- huizen, hoge glazen gebouwen en stijlvolle villa’s. Wellington is een bruisende en energieke stad met een geanimeerd kunst- en uitgaansleven. Daarnaast biedt deze culturele smeltkroes een scala aan culinaire uitdagingen, ‘s lands beste kunstgaleries, clubs, cafés en trendy kledingzaken. Ook is Wellington een gewilde toeristische trekpleister geworden dankzij de opnames van Peter Jackson’s trilogie Lord of the Rings en geniet daarnaast bekendheid door het Internationale Kunstfestival, dat een maand duurt, en de drakenbootraces.

Een korte autorit vanaf het centrum brengt je naar de prachtige stranden van Kapiti-kust en naar het vogelreservaat op Kapiti-eiland. Vlakbij de stad zijn ook Nieuw-Zeelands beste wijngaarden te vinden. Doordat Wellington over een internationaal vliegveld en ferryterminal beschikt, is het een ideaal uitgangspunt om andere bezienswaardigheden op het Zuidereiland te verkennen.

In combinatie met de sublieme gastvrijheid is het geen verrassing dat Wellington momenteel een van de snelst groeiende bestemmingen is binnen Nieuw-Zeeland en een populaire tussenstop voor cruiseschepen.


Terug naar boven


Contact Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  vergroten

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Wellington | Nuttige Informatie | Kaarten van Wellington | Het weer in Wellington | Vervoer

Monumenten in Wellington | Museums in Wellington | Nachtleven in Wellington | Omgeving Wellington | Restaurants in Wellington | Tienda de Bicicletas